על חוב מזונות לביטוח לאומי לא ניתן לקבל הפטר לאלתר בפשיטת רגל. במאמר הנוכחי תקראו מה וכמה ההבדל בין הפטר בפשיטת רגל וכן מה דינם של חובות משותפים בפשיטת רגל.
הפטר לאלתר בפשיטת רגל
בהליך סטנדרטי של פשיטת רגל ניתן להגיש בקשה להפטר לאחר 4 שנים מעת ההכרזה על פשיטת הרגל, ההכרזה מתבצעת על ידי רשם ההוצאה לפועל, במסגרתה כל מי שסך חובותיו הינם פחות מ-800,000 ₪ (או יותר כאשר קרן החוב הוא פחות מ-400,000 ₪) ואינו יכול לפרוע את החובות מנכסיו מוכרז כחייב מוגבל באמצעים ולאחר 4 שנים כאמור, הוא יוכל להגיש בקשת הפטר, במקרים מסוימים ניתן להגיש בקשת הפטר לאלתר בפשיטת רגל. כלומר מיד בהחלת תהליך פשיטת הרגל יוכל החייב לקבל הפטר על חובותיו. בעניין הפטר בכלל וספציפית בנושא הפטר לאלתר בפשיטת רגל וכן כדי לדעת האם בפשיטת רגל לוקחים את הבית תוכלו להתייעץ אתנו.

חוב מזונות לביטוח לאומי בפשיטת רגל
אם בין חובותיו של החייב ישנו גם חוב מזונות לביטוח לאומי בפשיטת רגל, או חוב מזונות ישירות לאשתו וילידיו לא יוכל החייב לקבל הפטר על חוב זה. מה הכוונה חוב מזונות לביטוח לאומי בפשיטת רגל? אשתו או ילדיו של אדם פרוד שהתגרש זכאים לקבלת מזונות (לאישה מעת הפרידה עד הגירושין ולילדים מעת הגירושין עד הגיעם לגיל 18), אם הגרוש אינו עומד בתשלומים רשאית האם לפנות בבקשה לביטוח לאומי לקבל את המזונות דרכם והביטוח הלאומי גובה את החוב מהבעל/ האב כחוב לביטוח לאומי לכל דבר.

מה ההבדל בין הפטר בפשיטת רגל
כאמור, חוב מזונות לביטוח לאומי בפשיטת רגל לא נכלל בהפטר אך הוא נכלל בסכום החובות לשם חישוב הקריטריונים להחלת הליכי פשיטת רגל נגדו. זוהי בעצם התשובה לשאלה מה ההבדל בין הפטר בפשיטת רגל. לגבי פשיטת רגל לוקחים בחשבון גם חובות מזונות, גם חובות שנוצרו במרמה וגם חובות למשכנתא וקנסות. דהיינו לשם חישוב הסכום של 800,000 אלף ₪ או 400,000 ₪ כמוזכר בתחילת המאמר, יילקחו בחשבון גם חובות אלו. ואילו בנתינת הפטר לא ייכללו חובות אלו. לכן אם תרצו לדעת כמה ההבדל בין הפטר בפשיטת רגל, כלומר מה יהיה ההפרש בין התשלומים שתשלמו בהסדר תשלומים של פשיטת רגל לבין התשלומים שתשלמו לאחר אישור ההפטר, התשובה היא שזה תלוי כמה מתוך החובות הן חובות השייכות לקריטריונים המנויים לעיל (מזונות, משכנתא, קנסות וכו’) וכמה מתוכם הן לבנקים ובעלי חוב חיצוניים.

חובות משותפים בפשיטת רגל
לגבי חובות משותפים בפשיטת רגל העניין קצת יותר מורכב, זה תלוי אם מדובר בחוב משותף של בני הזוג או בחוב משותף של אדם זר. כמו כן תלוי בשאלה כיצד נוצרו החובות, ושאלה נוספת בעניין חובות משותפים בפשיטת רגל היא אם מדובר בחברה/ תאגיד, או עסק פרטי בשותפות. לא נוכל כאן במסגרת זו לפרט את כל הפרטים הנוגעים לעניין אך ניתן קווים כלליים: חוב של בן/ת זוג בדרך כלל ייתן הרשם משקל יתר (ביחס לחובות משותפים אחרים) לאחריות בן הזוג להיווצרות החובות, בן הזוג יצטרך להוכיח שהחובות נעשו שלא ברצונו/ בידיעתו/ בעל כורחו. לגבי חברה או תאגיד בפירוק רואים את כל הבעלים השותפים בחברה כבעלי החברה לכל דיני הפירוק, מה שלא פירטנו הוא מצבם של בעלי המניות בחברה וכו’. תוכלו תמיד להתייעץ עמנו בכל דבר ועניין הקשור לפשיטת רגל עורך דין, להפטר, פירוק חברות, פירוט מורחב וייעוץ בעניין חובות משותפים בפשיטת רגל וכו’.
