החוק מאפשר לעשות הליך הסדר חוב לפני נקיטת הליכים משפטיים כצעד אחד לפני הגשת בקשה לפשיטת רגל אדם פרטי. איך עושים את זה? החייב יכול לגשת לנושים ולבקש מהם לשנות את תנאי התשלום של החוב או את הסכום. הסדר זה מתאפשר לחייב לעשות מול הנושים הן לפני כניסתו להליך חדלות פירעון והן תוך כדי שהוא נמצא בהליך חדלות פירעון.
סעיף 321 של חוק חדלות פירעון קובע כי אפשר לעשות את ההסדר ולהגיע להפטר או למחיקת חוב גם ללא פשיטת רגל. מדובר בפתרון מהיר יותר מאשר לעבור את כל התהליך של חדלות פירעון. במצב זה החייב מקבל הפטר של חלק מהחוב בהסדר מול הנושים ישירות. המצב הכלכלי המתעתע, מביא אנשי עסקים לחובות עתק בקצב מהיר יחסית.
הליך הסדר חוב – באיזה מצב ניגשים לזה
חשוב להדגיש כבר כאן, בתחילת המאמר, כי הליך הסדר חובות הכולל בתוכו מחיקה או ויתור של חוב הוא הליך שנעשה אך ורק במצב של חוסר ברירה, רק בתור ניסיון לעקוף מצב של חדלות פירעון וזאת משום שגם כשאדם יש לו עבר כלכלי של מחיקת חוב זה נרשם בדו"ח האשראי שלו ובעתיד יהיה לו מאוד קשה להתנהל מול בנקים בבקשת אשראי וכדומה היות והבנקים מתייחסים לכך בחומרה.
המצב הזה של הסדר חובות יכול להעיד על אדם שאינו מתנהל בצורה נכונה מבחינה כלכלית. אולם למען האמת, זה לא משקף בכלל את המצב. החיים רצופים באירועים ובלת"מים שאי אפשר להתכונן אליהם. מגפת הקורונה היא דוגמה טובה לכך. לכן אנו במשרד אלי כהן רואים בכך שליחות, לעזור לאנשים שנקלעו לחובות.

חוק הסדר חובות – מה זה אומר
חוק הסדר חובות אומר בעצם שניתן לנהל משא ומתן מול הנושה או הנושים. המטרה היא להגיע בסופו של דבר להסכם מוסדר מול הבנק או הגוף שאליו אתם חייבים כסף. לרוב, בהסדר חובות משיגים גם תנאי תשלום יותר נוחים וגם הפחתה של חלק מהחוב (למעט חוב מזונות לביטוח לאומי בפשיטת רגל). לפעמים אפילו רוב החוב.
הפעולה הזאת של הסדר חובות היא פעולה המאפשרת לא רק לתאגידים בעלי כוח ושליטה לערוך משא ומתן מול הבנקים, אלא גם לאנשים פרטיים. פעולה זו מאפשרת לחייב להשתקם ולחזור למסלול חיים תקין. ניהול משא ומתן עם בנקים הוא לא דבר של מה בכך. מומלץ לגשת לכך באמצעות אדם הבקי בניהול משא ומתן, שיודע את הקלפים העומדים לרשות החייב ובקי בחוק הסדר חובות וכו'.

הליך הסדר חובות – מתי הזמן לכך
מצב זה של חובות עתק לבנקים הוא מצב שיכול ליפול על אדם באופן פתאומי יחסית. מספיק שבעקבות מקרה אחד או שניים הבנק יפסיק לכבד את הוראות הקבע, את הצ'קים שלכם ואתם כבר נמצאים במשבר עמוק גם מול הבנק וגם מול מי שניסו למשוך מהחשבון שלכם ולפעמים מדובר בסכומים גדולים מאוד.
ועל זה מתווספים גם העמלות של הבנק על ההחזרות שמוסיפים עוד עשרות אחוזים לחוב, מה שמביא אדם במהירות למצב של חוסר אונים מול הבנק. ההכנסה שלכם לא מצליחה לכסות את החור ואין לכם פנאי ואפשרות להגדיל את ההכנסה. ואז כשאתם מגיעים למצב שעומד נגדכם איום לתביעה בהוצאה לפועל וכדומה אז ורק אז אתם מתחילים לקלוט את המצב לאשורו. ובדרך כלל זה הזמן שניתן לנסות לגשת להליך הסדר חובות.

תהליך הסדר חובות – מי צריך לנהל את זה
אם הגעתם למצב של איום להוצאה לפועל או תביעה משפטית על החוב או בקשה לאיחוד דיונים בבית משפט השלום וכדומה, עליכם לפנות לעורך דין הוצאה לפועל מומחה ומנוסה שיכול לנהל משא ומתן תקיף ונוקשה עבורכם מול הבנק או כל גוף אחר שאתם חייבים לו כספים, לתהליך הסדר חובות. כי אם תיגשו לבדכם למשא ומתן מול הבנק, הכישלון כמעט ידוע מראש.
הבנקים הם גופים חזקים המפעילים מחלקות משפטיות כדבר שבשגרה. עורך הדין של הבנק יושב על משאב של זמן כמעט בלתי מוגבל ובכדי להתנהל מולו צריך לדעת את החוקים ויותר מכך להיות בקי ומיומן בחוקי ניהול משא ומתן. החוכמה היא לדעת להבהיר לבנק כי הסיכוי שהוא יקבל בחזרה את כל סכום החוב בדרך הקונבנציונלית שואף לאפס ומהעמדה הזאת פשוט יותר להגיע לתהליך הסדר חובות.
פנו אלינו לניהול הליך הסדר חוב מול הבנק או כל גוף אחר שאתם חייבים לו כסף.
