מה זה בחברה חדלות פירעון חברה שסכום החובות שלה עולות על סכום ההכנסות היא על פי ההגדרה חברה חדלת פירעון. היא איננה יכולה לעמוד בהחזרי החובות שיש לה כלפי גופים אחרים ולכן היא בעצם חדלת פירעון. לפי חוק חדלות פירעון החדש, שהתקבל ב-2018, ניתנת הזדמנות לחברה להיכנס להליכי חדלות פירעון במקום לפשיטת רגל שהיה עד כניסת החוק לתוקף, ולהחליט תוך כדי ההליך או לאחריו האם פני החברה היא לפירוק או לשיקום ובנייה מחדש.
אז כאמור, חוק חדלות פירעון של חברות בע"מ, מגדיר מצב של חברה בע"מ שאין לה יכולת לשלם את חובותיה לנושים. בעלי ומנהלי החברה בפועל רשאים לפנות לבית המשפט ולבקש להכיר בחברה כחדלת פירעון ולקבל את מטריית ההגנה של החוק תוך הטלת מגבלות מסוימות עליה.
חדלות פירעון חברה – מה זה
חוק חדלות פירעון שהתקבל ב-2018 ונכנס לתוקף ב-2019 הכניס רפורמה בכל הקשור לפשיטת רגל וחדלות פירעון. בעבר היו חברות בפשיטות רגל חייבות להתפרק, הן היו עוברות לכינוס נכסים ומשם לא היה דרך חזור לשיקום כלכלי של החברה. היום החוק החדש מאפשר לחברה להשתקם ולבנות את עצמה מחדש.
נדגיש כי כל האמור כאן במאמר זה הוא לא בעל תוקף משפטי, אלא הכוונה משפטית בלבד. בכדי לקבל מידע מלא ומקצועי עליכם לקבוע פגישה במשרדנו – משרד עורך דין חדלות פירעון אלי כהן ותקבלו תמיכה וליווי משפטיים וסיוע המתאים למקרה הספציפי שלכם. אנו נוכל ללוות אתכם בהגשת בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון בין אם אתם אנשים פרטיים ובין אם אתם בעלי חברה בע"מ וכן בהגשת בקשה לאיחוד דיונים בבית משפט השלום בשעת הצורך.

חדלות פירעון חברה בע"מ
שיקום של חברה שנמצאת בהליכי חדלות פירעון חברה בע"מ הוא לא דבר קל, מדובר בעבודה די מורכבת, אך בעזרת ידע ופרקטיקה מקצועית אפשר להקל על התהליך שעובר בעל החברה. המטרה הסופית היא כאמור שיקום והבראה כלכלית של החייב ולכן לשם אנו נחתור כאשר אנו נייצג חייב בתיק של חדלות פירעון.
בעבר כאשר חוק פשיטת רגל שלט בטרמינולוגיה המשפטית, הסיכוי של בעל החברה או אף אדם פרטי שפשט את הרגל להשתקם כלכלית היה נמוך מאוד. הבקשה להכרה בחדלות הפירעון של החברה מוגשת על ידי החברה ולפעמים גם על ידי הנושים, כאשר הם רואים שאפסו הסיכויים לראות לפחות חלק מהחוב בדרך אחרת. במקרים חריגים מאוד רשאי אף היועץ המשפטי לממשלה להגיש בקשה להכרזה על חדלות פירעון חברה בע"מ שיש עניין ציבורי בו.

חדלות פירעון פירוק חברה
החוק של חדלות פירעון פירוק חברה תקף רק לחברות שהגיעו לחדלות פירעון לאחר שהחוק נכנס לתוקפו. כלומר מ-15 לספטמבר 2019. כל חברה שהגיעה לפשיטת רגל לפני תאריך זה אין חלים עליה דיני חוק חדלות פירעון החדש. החוק החדש הביא אתו בשורה בכל הנוגע לפשיטת רגל וחדלות פירעון בישראל.
הליך הסדר חוב וחדלות פירעון בא להחליף מצב של פשיטת רגל. אולם יש מצבים בהם לא יהיה מנוס מכניסה להליך פשיטת רגל ופירוק של החברה. כל צעד שכזה חייב לבוא בשיקול דעת תוך התייעצות עם עורך דין מומחה לעניינים אלו. אולם נציין כי ההגדרה של פשיטת רגל אינה מדויקת בזמננו גם לחברה שנמצאת בחדלות פירעון פירוק חברה. פשיטת רגל היא הגדרה שמתאימה יותר לאדם פרטי שחובותיו הם גבוהים מאוד והוא נמצא בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי של אנשים פרטיים (מלבד חוב מזונות לביטוח לאומי בפשיטת רגל שאינו נכנס להליכים אלו).

חוק חדלות פירעון פירוק חברה
בכדי להתנהל בחוכמה בתוך הליכי חוק חדלות פירעון פירוק חברה יש צורך בליווי משפטי של עורך דין שיודע את עקרונות היסוד של החוק על בורים, כמו כן, עליו לדעת לתת את הפרשנות הנכונה על מנת להיטיב עם הלקוח שלו ובכלל בכדי שהוא יוכל לנסות לצפות מראש מה הסיכויים והסיכונים בתיק ולפי זה לבנות את האסטרטגיה הנכונה לפי מטרת החוק של חדלות פירעון שהיא כאמור שיקום כלכלי.
הכניסה להליך מתחילה בכך שבית המשפט מכריז על החברה או התאגיד החייב כחדל פירעון על פי חוק חדלות פירעון פירוק חברה. הבקשה לחדלות פירעון חברה מוגשת על ידי בעלי החברה או בא כוחם – כלומר עורך דין ולפעמים גם על ידי הנושים.
