רבים שואלים אותנו לגבי מחיקת חובות לבנק, ובזה אנו רוצים לעסוק הפעם.
הבנקים נמצאים במרכז הפעילות הכלכלית, בין אם מדברים על אנשים פרטיים ובין אם מדברים על עסקים. הבנקים מעניקים לנו אשראי, כמו למשל הלוואות ומשכנתאות.
ומי מאיתנו אינו משתמש באשראי זה? נסיבות החיים המודרניות והשיטה הכלכלית מחייבת כמעט כל אחד מאיתנו לפנות אל הבנק בבקשת משכנתא כאשר הוא רוכש דירה.
וכאשר לא עומדים בהחזר המשכנתא, או כל מסגרת אשראי והלוואה אחרת שנתן לנו הבנק, בסופו של דבר מתחיל להיווצר חוב. ולחובות מסוג זה ישנה נטייה להתנפח ולצאת משליטה.
ואז החייבים שואלים לגבי מחיקת חוב לבנק. אז האם זה אפשרי? האם ישנו הליך מחיקת חובות?
ההליך המרכזי, ובעצם היחידי, בו ניתן לקבל מחיקת חובות, הוא הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
אך אם חשבתם שהחובות פשוט יעלמו כלא היו, זה ממש לא כך. זהו הליך קשה שנועד בין היתר למצות את כל אפשרויות הגבייה. ורק בסופו, לאחר שלא ניתן לקחת מהחייב שום נכסים, בית המשפט עשוי לתת הפטר חובות.
אפשרות אחרת של מחיקת חובות לבנק היא במידה ותגיעו להסדר ישירות מול הבנק. לצורך כך חשוב שתפנו אל עורך דין הסדרי חובות אשר ינהל משא ומתן מול הבנק ויסייע לכם להגיע להסדר חובות.
מחיקת חובות לבנק
כאמור האפשרות הראשונה של מחיקת חוב לבנק היא באמצעות הליך חדלות פירעון. הליך זה עשוי להתאים בחלק מהמקרים, ולסייע לחייבים להתחיל את חייהם הכלכליים מחדש. אבל יש לכך מחיר כבד, וזהו הליך קשה. לעולם אין להגיש בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון ללא ייעוץ אישי.
מייד אסביר לכם כמה נקודות מרכזיות, אך אין זהו תחליף לבחינות הנסיבות האישיות מול עורך דין פשיטת רגל.
ראשית כל צריך לבחון האם אתם עומדים בתנאים להגשת הבקשה, ואחד מהם הוא ההגדרה של חדל פירעון. זהו מצב משפטי שבו סך החובות גדול מסך הנכסים שיש לכם. אך ישנם גם תנאים נוספים הקשורים לגובה החוב והנסיבות שבהן הוא נוצר.
מעבר לזאת עליכם לדעת כי מצפה לכם תהליך ארוך אשר עשוי להימשך כארבע שנים. במהלך ההליך יוטלו עליכם מגבלות שונות וחובה להגיש דוחות ולשתף פעולה עם הנאמן. וכמובן יקבע לכם צו תשלומים.
זוהי הולכת להיות תקופה קשה וארוכה של הצטמצמות כלכלית. הנאמן ירכז את תביעות החוב ויכין תכנית שיקום כלכלי הכוללת גם מימוש נכסים. רק בסוף ההליך, ובכפוף לעמידה בתנאים יינתן הפטר חובות.
מחיקת חוב לבנק
האפשרות השנייה של מחיקת חובות לבנק היא באמצעות הסדר שתגיעו אליו ישירות מול הבנק. בתור עורך דין העוסק במקרים של פשיטת רגל, אני ממליץ על הסדרים מסוג זה.
אם ניתן להגיע להסדר ללא המגבלות של הליך חדלות פירעון וללא השלכותיו ארוכות הטווח, זה ככל הנראה ההסדר העדיף לכם. אך לצורך כך תצטרכו לנהל משא ומתן מול הבנק.
הבנק עשוי להסכים להסדיר, וגם להעניק לכם מחיקת חובות. זה לא נעשה מנדיבות יתר, אלא משיקולים כלכליים ומשפטיים של הבנק:
- אם תפנו להליך חדלות פירעון הבנק יהיה במצב של אי וודאות. הוא לא ידע כמה הוא יקבל בחזרה עד לגמר ההליך.
- הבעיה השנייה מבחינתו של הבנק הוא הזמן הרב שיעבור עד לקבלת הכספים.
- הבנק מודע למצבכם הכלכלי, ומבין כי לא יקבל את מלוא הסכום. וסביר להניח כי אפילו לא סכום המתקרב לזה.
מסיבות אלו הבנק עשוי לעשות שיקולים של צמצום הפסדים, ולהגיע עם החייב להסדר הכולל בין היתר מחיקת חוב לבנק.
אך מבחינתו של החייב הוא נדרש לתת משהו בתמורה לבנק, כאשר הציפיה היא לסכום משמעותי תוך זמן קצר. כך שבדרך כלל החייב יאלץ לממש את הנכסים העומדים לרשותו באופן עצמאי.
ומה לגבי מימוש הנכס הממושכן?
חובות לבנקים הם במקרים רבים תוצאה של חוב משכנתא שלא שולם. במקרים אלו היתרון של הבנק הוא הנכס המשמש כבטוחה. כלומר הבנק יכול לפעול באמצעות ההוצאה לפועל ובתי המשפט לצורך מימוש הנכס.
בפועל גם צעד זה אינו פשוט עבור הבנק. אלו הם הליכים משפטיים הגוזלים זמן, ועל פי החוק יש לספק דיור חלופי לתקופה מוגדרת; דבר העלול להפחית את הכדאיות של מימוש הנכס.
כך שבהחלט ישנה סבירות גדולה שהבנק יעשה שיקולים הגיוניים ויעדיף להגיע להסדר מול החייב.
עורך דין מחיקת חובות לבנק
כל מה שנאמר לגבי מחיקת חוב לבנק הוא בגדר מידע תאורטי. אם הסיטואציה של חובות לבנק, או לגורמים אחרים, היא המציאות שלך – פנה למשרדינו. כאן תוכל לקבל סיוע בסגירת חובות.
מהות העבודה של עורך דין להסדרי חובות היא בחינת נסיבות המקרה ומציאת האסטרטגיה הנכונה. יש צורך בתכנית פעולה וצעדים משפטיים שונים, ואנו כאן בכדי לעזור לך!
אפשר לצאת מהחובות! למשרדינו למעלה מעשור של ניסיון עשיר בכל תחומי המשפט האזרחי. אנו מרבים לעסוק בסוגיות הוצאה לפועל, הסדרי חובות וחדלות פירעון. אנו יודעים לגלות תושייה רבה גם בסיטואציות המורכבות ביותר.