חוק חדש מחיקת חובות ומה צריך לדעת על השינוי המשמעותי? מחיקת חובות חוק חדש חובות והתמודדות ברפורמה מה אפשר לעשות כשתובעים בחובות? חוק חדש למחיקת חובות – מידע ודרכי פעולה לחייב
חוק חדש למחיקת חובות

אנו פועלים הרבה על מנת לעזור לחייב להתמודד עם מצבו. עו”ד אליהו כהן מתמקצע בכל הקשור אל ביטול עיכוב צו יציאה מהארץ והגבלות נוסופות המקשות על חיי החייב. חוק חדש למחיקת חובות המחליף את הליך פשיטת הרגל הידוע.למעשה חוק חדש למחיקת חובות מגיע על מנת לעזור לחייב להשתקם ופחות על מנת לדאוג שיאנש על שכשל. מתי חשוב להכיר- חוק חדש מחיקת חובות ולמה? כאשר מגיעים למצב של חדלות פירעון, זאת אומרת כאשר אדם חייב סכומים גדולים שאינו יכול להחזיר לנושים שלו יש להכיר את מהות ושינוי חוק פשיטת הרגל הישן כמו גם מהו מחיקת חובות חוק חד ומה ההבדלים המשמעותיים בין, החוק הישן למחיקת חובות לעומת חוק חדש מחיקת חובות ומה היתרונות בדבר.
חשוב למרות החוסר ודאות והלחץ, פחד שחווה החייב לעתים בתקופה שכזו לא לפנות להפץחוץ שאו של הסדר חוב תוך יממה וכדומה, מפני שלא כך הדבר. בכתבה נרחיב על חוק חדש חובות ומה ניתן לעשות איתם ומתי. בעבר היה יכול אדם המגיע למצב בו הוא חייב ואינו יכול לפרוע את חובותיו, להגיש בקשה לכניסת הליך של פשיטת רגל או בקשת הפטר בהוצאה לפועל, כאן נכנס חוק חדש חובות והשינויי החלים על החייביפ. חוק חדש למחיקת חובות בא במטרה לעזור בשיקומו הכלכלי של החייב ולא להענישו כמו שהיה לפני בנושא מחיקת חובות חוק חדש וזה מפני שלא הייתה הראיה התומכת בשיקום אלא המתרכזת בענישה. כיום כמשתקף דרך חוק חדש למחיקת חובות ניתן לראות כי ההבנה היא שלא בוצעה שום עבירה שיש להענש עליה אלא חוסר מזל, התנהלות כלכלית שגויה, אסונות כאלו ואחרים או שינויים בתעסוקה וביכולות המביאות אדם אל מצבי חדלות פירעון.
ישנה הבנה כי שיקום הוא הדבר הנכון גם כלפי הנושים וכלל החברה אליה יוכל המשוקם להמשיך לתת ולהעניק בשונה מאם אינו משתקם כלכלית. המטרה של חוק חדש מחיקת חובות הוא לשקם לחלוטין את החייב תוך החזרת החוב לנושים תחת יכולתו, ועזרה להשתלבות החייב בחברה תוך תנאי מחיה ראויים ומכבדים. בנושא זה ניתן לקרוא גם על – הגנת בית מגורים פשיטת רגל
חוק חדש חובות לעומת החוק הישן – שינוי משמעותי

ניתן לראות את השינוי בתפישת החייב בהחלפת המונח מחייב ליחיד וכאשר צו פשיטת רגל הוחלף בצו שיקום כלכלי, כמו כן נפגוש במושגים בירור המחליף חקירה ועוד. בשונה מהחוק הישן ניתן ומומלץ להכנס להליך לפני מצב של חדלות פירעון ולא חובה לחכות למצב בו היחיד מגיע לחדלות פירעון ובכך למנוע מצב עתידי זה, במידה והיחיד רואה שזהוי הדרך בה הוא נמצא. בנוסף הכונס הרשמי יהיה בהגדרתו החדשה הממונה על ההליך, ובהקשר הכרעת בתי המשפט תועבר הסמכות מבית משפט מחוזי לשלום כאשר חובות שסכומם נמוך ממאה חמישים אלף שקלים יהיו מנוהלים מול רשם ההוצאה לפועל.
מרגע הגשת הבקשה לפתיחת הליך, ייצא תוך 30 יום צו פתיחת הליכים וימונה נאמן לבדיקת מצבו הכלכלי של החייב. הנאמן יידרש להגיש דוח ביניים תוך חמישה חודשים, וארבעה חודשים לאחר מכן יגיש את מסקנותיו הסופיות לבית המשפט.
הממון יגיש עד שישים יום ממסקנות הנאמן את תכנית שיקום כלכלי. בהצעת התוכנית יהיה מימוש נכסי החייב במידה ויש, בנוסף אל תוכנית לתשלומים שוטפים. בחודש אחרי זה יהיה דיון על התכנית שהוצעה, בסופו יצא מידי בית המשפט הצו תשלומים והשיקום הכלכלי שבמידה ויעמוד היחיד בתנאיו יקבל בסופו את צו ההפטר.
תכנית של שיקום כלכלי – תכנית הפירעון תהיה לרוב תוך שלוש עד ארבע שנים וכל ההליך מרגע הבקשה ועד סופו יהיה כארבע שנים סה”כ.זמן זה הוא זמן סביר המגיע על מנת להטיב ולזרז את החזרה לשגרה של היחיד. אך חשוב לשים לב שהכל מותנה בכך שהחייב התנהל לאורך ההליך כולו בתום לב, וכי אינו ניסה לפגום בהליך או לא לשתף פעולה עם המתבקש ממנו, במידה וינהג בחוסר תום לב, יוכל בית המשפט רשאי לבטל את ההליך ואף להטיל על החייב צו תשלומים ללא הגבלה של זמן ותאריך לסיומם של התשלומים. לכל שאלה בנושא זה או בנושאים קשורים כמו ביטול עיקול משכורת וכדומה פנו בכל שלב וקבלה מענה מומקד יעיל ומהיר.

חוק חדש מחיקת חובות | חוק חדש חובות | מחיקת חובות חוק חדש | חוק חדש למחיקת חובות